duminică, 15 noiembrie 2015

Tort "Felie de lapte"



Simplu, usor, delicios!
Ingrediente pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
Pentru crema:
  •  o cutie de 500 g cu frisca Hulala (sau o varianta mai naturala)
  • 2 pahare mici de iaurt cu fructe
  • o cutie compot de ananas
  • 2 plicuri gelatina
Pentru sirop:
  • 400 ml apa
  • 5-6 linguri zahar
  • esenta de rom, toate puse putin la foc, pana se topeste zaharul.
Blatul: separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Dupa ce s-au intarit, punem cate un galbenus, mixand in continuare, apoi praful de copt stins cu putin otet.
Adaugam treptat faina amestecata in prealabil cu cacao, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn, usor, sa nu se lase spuma.
Omogenizam compozitia, o turnam intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 g pana trece testul scobitorii. Eu am folosit o forma cu diametrul de 26 cm.
Scoatem din cuptor, desfacem forma si lasam blatul la racit.

Crema: mai intai punem gelatina la hidratat in putin sirop de la compotul de ananas sau in putina apa.
Batem frisca pana se intareste, luam deoparte cca 1 cana de frisca pe care o vom folosit la ornat, dupa care in frisca ramasa adaugam iaurturile, apoi piureul de ananas (scurgem bine ananasul din compot si il punem la blender pana se face piure). La final punem la bain marie gelatina hidratata pana se topeste putin, fara a o infierbanta, apoi o punem in crema, amestecand bine.

Asamblare: taiem blatul in 3, punem inelul pe platou, asezam foaia de jos, insiropam bine (siropul neaparat rece), punem jumatate din crema, a doua foaie-sirop si restul de crema, iar desupra ultima foaie pe care o insiropam bine, desigur.
Acoperim si dam la rece pentru 2-3 ore, apoi scoatem, indepartam inelul, imbracam in frisca si ornam dupa bunul plac.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu