duminică, 15 noiembrie 2015

Briose cu dovleac



 Ingrediente:
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 150 g unt topit
  • 450 g dovleac ras ori tocat la robot (eu il toc)
  • 1 plic praf de copt
 Mixam albusurile cu zaharul, adaugam pe rand galbanusurile, apoi untul topit, dar nu cald, praful de copt stins in putin otet, mixam bine, dupa care punem treptat faina, amestecand usor cu lingura, de jos in sus. La final adaugam dovleacul, omogenizam compozitia, punem in formele de briose (nu pline, cam 2/3) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade.
Sunt gata cand trec testul scobitorii.

Au iesit delicioase, dar, fiind un experiment, trebuie sa-mi nottez observatiile:
1. ar merge mai putin unt, parca erau putin cam grase, desi era farte palcuta aroma de unt :))
2. parca au fost cam dulci, totusi, deci si cantitatea de zaharr as reduce-o la 250g.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu