Ingrediente:
- 1 file somon
- 1 buchet mare de broccoli
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 lamaie
- 2-3 linguri ulei
- sare, piper, tarhon
Somonul il stropim cu putin ulei, apoi ii dam cu sare, piper si tarhon, dupa care il asezam intr-un vas yena uns cu ulei, cu pielea in jos.
Acoperim vasul cu un capac sau cu folie de copt si il dam la cuptor. Dupa 15 minute indepartam capacul/folia si mai lasam la cuptor pana se patrunde bine pestele si se rumeneste frumos.
Broccoli il desfacem buchetele, il spalam si il lasam la scurs. Punem o oala cu apa si putina sare la foc si, cand clocoteste, punem broccoli si lasam sa dea in 3-4 clocote, dupa care luam de pe foc, scurgem apa si-l clatim in apa rece amestecata cu zeama de la o jumatate de lamaie, pentru a-si pastra culoarea.
Il scurgem bine in sita, apoi il punem in castron impreuna cu usturoiul zdrobit si un strop de ulei.
Este demential!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu