sâmbătă, 17 ianuarie 2015

Prajitura rasturnata cu banane si caramel


Ingrediente:
  • 3-4 banane mari si coapte
  • 3 mere mari
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt

Ardem jumatate din cantitatea de zahar pana se caramelizeaza, apoi o intindem frumos pe fundul unei tavi (eu am folosit una de 20/37 cm) si lasam la racit.
Curatam bananele de coaja, le taiem rondele si le asezam peste caramelul racit. Peste ele radem merele curatate de coaja, dupa care pregatim pandispanul.

Separam albusurile de galbenusuri si le batem cu un praf de sare pana cand se spumeaza. Continuam sa le batem, adaugand treptat zaharul, pana cand spuma se intareste, moment in care punem treptat cate un galbenus, o lingura de apa si una de ulei, pana le terminam.
Punem prafu de copt in compozitie, mixam bine, apoi scoatem bolul de la mixer si punem faina in ploaie, amestecand usor cu lingura de jos in sus, sa nu se lase.
Turnam compozitia peste mere, nivelam si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor si, cel mai important, trece testul scobitorii.
Cand e coapta, o scoatem din cuptor si o rasturnam pe un platou sau pe o alta tava.
O putem decora cu frisca sau servi ca atare.
Este usoara, rapida, si delicioasa!





Si varianta doar cu mere feliate:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu