duminică, 18 ianuarie 2015

Cornulete fragede si rapide



Ingrediente:
  • 350 g unt
  • 350g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar (optional)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina
  • coaja rasa de lamaie
  • rahat
Frecam untul cu galbenusurile si cu zaharul, adaugam smantana, coaja de lamaie si bicarbonatul, omogenizam compozitia, apoi adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare.
Lasam la frigider 1/2 ora, apoi rasturnam aluatul pe masa de lucru pudrata bine cu faina, face un rulou de grosimea incheieturii mainii si-l taiem in bucati cam de 3 cm grosime.
Luam fiecare bucata in parte, o intindem pe masa de lucru sub forma unui dreptunghi de cca 10 cm latime si cat de lung iese (trebuie sa fie subtire). Asezam bucatile de rahat in lungul fasiei de aluat, in sir indian, apoi rulam atent aluatul si-l taiem in bucatele cat de mari vrem (cam 3 cm). Asezam bucatile in tava, pe hartie de copt, si continuam operatiunea pana cand terminam materia prima.
Mi-au iesit doua tavi mari de aragaz.
Coacem in cuptorul preincalzit, pana cand se rumenesc usor. Atentie, se fac destul de repede.

Putem folosi si gem, dar trebuie sa fie bine fiert, deci cat mai putin zemos, iar in el adaugam 2-3 linguri cu gris.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu