Pentru pandispan:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 1/2 cana ulei
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- cca 1 kg branza dulce
- 3 linguri gris
- 150 g zahar pudra
- 4 linguri cu varf cu nutella
- esenta de vanilie
- stafide (optional)
Adaugam treptat cate un galbenus si putin ulei, continuand sa mixam, pana cand le incorporam pe toate in compozitie.
Amestecam bine praful de copt cu faina, apoi adaugam faina in compozitia de mai sus, in ploaie, amestecand usor de jos in sus cu lingura, pentru a nu se lasa albusul.
Ungem o tava cu unt/ulei (eu am folosit o tava de cca 37/20 cm), o tapetam cu faina si punem in ea jumatate din aluat. O introducem in cuptorul incins in prealabil (la cca 170 grade) si o lasam pana cand se coace pe jumatate.
Intre timp pregatim rapid crema: mixam branza cu grisul, zaharul, nutella si vanilia si lasam deoparte.
Scoatem tava din cuptor, intindem crema, nivelam frumos si deasupra punem cealalta jumatate de aluat.
Lasam la cuptor pana cand se rumeneste frumos. O putem decora cu zahar pudra sau fulgi de ciocolata.
Atat am mai apucat sa pozez, ca am avut musafiri in ziua aceea :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu