duminică, 11 ianuarie 2015

Prajitura cu crema de avocado si branza

Ingrediente:

Pentru blat:
  • 6 oua 
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri cacao
Pentru crema:
  • 1 avocado mare si copt (data viitoare pun 2)
  • 250 g branza dulce (data viitoare folosesc mascarpone)
  • 1 cutie frisca Hulala de 500 ml
  • 3 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri fulgi de ciocolata + 2 linguri pentru ornat.
Separam albusurile de galbenusuri, batem bine albusurile cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi continuam baterea, adaugand treptat zaharul (cate 1-2 linguri), pana cand se fac spuma tare. Adaugam treptat galbenusurile, alternand cu apa si uleiul (un galbenus, o lingura de apa, una de ulei samd).
Punem praful de copt, apoi cacao, omogenizam bine, dupa care adaugam faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus.

Coacem in tava dreptunghiulara (cca 20/37 cm) tapetata cu hartie de copt, pana cand trece testul scobitorii.
Scaotem din cuptor si lasam la racit.

Pentru crema: scoatem miezul de la avocado, il zdrobim bine pana se face piure, apoi il mixam cu branza si cele 3 linguri de zahar.
Separat batem frisca pana se intareste, adaugam vanilia si fulgii de ciocolata, apoi amestecam cu crema de braza si avocado, omogenizand bine.
Din frisca am pastrat 2/3 de cana pentru ornat.

Asamblare: taiem blatul in doua pe orizontala, apoi fiecare parte in fasii lungi de cca 2/2 cm. Punem in tava in care l-am copt folie, apoi asezam fasii de blat, lasand cca 1-5 cm intre ele. Punem crema intr-un pos si umplem cu ea golurile. Asezam apoi fasii de blat peste crema, umpland golurile si tot asa, alternand crema cu fasiile de blat.
Acoperim cu folie si dam la rece pentru 4 ore. Scoatem, il rasturnam pe un platou, il imbracam intr-un strat subtire de frisca, iar pe deasupra ornam cu fulgi de ciocolata.
Putem folosi la imbracat crema/glazura, iar la ornat...... imaginatia :)
Ideea de asamblare am luat-o de aicil

P.S.: A fost un experiment, asa ca trebuie sa-mi notez observatiile:

1. as pune mai mult avocado, doua fructe mari si coapte sunt ok.
2. branza dulce nu mi-a placut: in primul rand gustul, tot aveam impresia ca se simte si-n produsul final, iar in al doilea rand aspectul, oricat am frecat-o inainte, nu a devenit suficient de pastoasa.
Data viitoare voi pune mascarpone.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu