duminică, 18 ianuarie 2015

Chec de albus cu nuci si crema



Ingrediente (pentru un chec):
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana nuci maruntite
Acest chec il fac de fiecare data cand fac cel putin doi coznaci, este un mod foarte apreciat de a folosi albusurile ramase de la cozonaci.
Nu stiu cum se face, dar el dispare cel mai repede dintre toate prajiturile :)

Batem albusurile cu un praf de sare pana se spumeaza, dupa care adaugam treptat cate o lingura de zahar, batand continuu, panase fac spuma tare. Punem bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie, punem si nucile, omogenizam compozitia, apoi punem faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus, sa nu se lase albusurile.

Punem totul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana cand se rumeneste usor si trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor, lasam la racit, apoi taiem checul in lungime, pe verticala, in 4-5 fasii.
Ungem fasiile cu crema si le lipim la loc. Se lasa pana a doua zi, dupa care se taie.
De obicei il faceam fara crema, doar un chec simplu de albus cu nuci, dar acum mi-a ramas ceva crema de la alta prajitura, am frecat-o cu Nutella si am facut un chec mai special.

Pentru umplut putem folosit orice fel de crema (chiar si Nutella simpla), doar ca trebuie sa fie mai tare, sa lipeasca bine fasiile de chec si sa nu se desfaca atunci cand il taiem.
Poze cu sectiunea.......... data viitoare :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu