sâmbătă, 13 februarie 2016

Ciuperci umplute


Ingrediente:
  • 1 kg de ciuperci Champignon (cca 15-20 bucati)
  • o ceapa mica
  • 1 graunte de usturoi
  • 1 ou
  • patrunjel proaspat
  • sare
  • piper
  • optional, 100 g bacon taiat bucatele mici
  • 150 g cascaval ras 
  • 2 linguri ulei
Cum procedam:

Scoatem coditele de la ciuperci, le spalam si le tocam marunt (doar coditele). Ciupercile le spalam si le punem la scurs.
Tocam ceapa foarte marunt, o punem impreuna cu uleiul intr-o craticioara si o calim (picurand periodic apa, sa nu se prajeasca) binisor. Daca folosim si bacon, il rumenim usor in ulei, apoi adaugam ceapa tocata si continuam operatiunea.
Cand ceapa este patrunsa (moale), adaugam coditele de ciuperci tocate si le calim pana se inmaoie si se evapora apa pe care o lasa. Oprim focul si le lasam deoparte.
Dupa ce s-au racit, adaugam condimentele (usturoi, patrunjel tocat, sare, piper), oul batut in prealabil si cascavalul ras. Amestecam bine, apoi umplem ciupercile si le asezam frumos intr-o tava unsa cu putin ulei (sau pe hartie de copt).

Le introducem in coptorul incins si le coacem cca 25-30 minute la 170 grade (pana se rumenesc frumos).

Noi le-am servit ca felul 2, asa ca le-am pregatit si o garnitura simpla, din cartofi natur pe care i-am copt putin alaturi de ciuperci.

Decoram cu patrunjel tocat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu