joi, 8 ianuarie 2015

Nuci

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • faina
Pentru crema:
  •  4 oua
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri faina
  • 1/2 l lapte
  • 1/2 pachet unt (100g)
  • vanilie
Pregatim aluatul astfel: batem bine ouale cu zaharul, adaugam uleiul, praful de copt stins cu putin otet, amestecam bine, apoi adaugam faina pana cand aluatul devine suficient de tare pentru a putea fi modelat.
Pregatim o tava destul de mare (e buna si tava de aragaz), o pudram cu faina, apoi facem guguloaie din aluat, de marimea unei nuci mai micute, si le aliniem frumos in tava. Periodic trebuie sa ne varam mainile in faina, sa nu se lipeasca aluatul de ele.
Dupa ce am facut toate guguloaiele, le coacem in forma de nuci bine incinsa in prealabil si unsa cu putin ulei (doar prima data).
Le lasam la racit intr-un lighenas si facem crema.

Pentru crema, mixam bine ouale cu zaharul, apoi punem faina in ploaie, amestecand bine sa nu ramana cocoloase. Punem treptat si laptele, amestecand continuu, dupa care fierbem totul la bain marie pana se ingroasa. In timpul fierberii trebuie sa amestecam mereu, altfel se lipeste de oala.
Luam de pe foc, lasam sa se mai raceasca putin, dupa care punem untul la temperatura camerei, punem si esenta de vanilie si mixam bine crema, pana devine usor spumoasa.
Umplem cu ea jumatatile de nuci, le lipim, le pudram cu zahar si......... servim.

Putem folosi si alte creme, dupa preferinte: de ciocolata, de zahar ars, de lamaie samd :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu