luni, 22 septembrie 2014

Carne de porc cu legume la cuptor

Ingrediente pentru 4 portii:
  • 4 bucati mai maricele de ceafa sau cotlet
  • 2 ardei capia
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel mic (poate fi inlocuit cu 2-3 cartofi)
  • 1 vanata
  • 2 cepe rosii (merg si albe)
  • 2-3 rosii mari
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 4-5 linguri ulei
  • 1/2 cana vin
 Pregatim bucatile de carne, le dam cu sare si piper, apoi le rumenim bine pe ambele parti in uleiul foarte incins.
Curatam legumele, le spalam, apoi le taiem bucati mai maricele, iar usturoiul il taiem felii subtiri.
Punem legumele intr-un vas, le stropim cu putin ulei, punem sare si le amestecam bine, dupa care le asezam intr-o tava dreptunghiulara.
Deasupra legumelor asezam frumos bucatile de carne, dupa care imprastiem usturoiul tocat si stropim totul cu vin, cu accent pe bucatile de carne.
Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 minute.
In ultimele 20 de minute indepartam folia de aluminiu, pentru ca lichidul lasat de legume sa se poata evapora.
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu