sâmbătă, 30 august 2014

Mancare cu vinete si dovlecel

Ingrediente:
  • 1 dovlecel nu prea mare
  • 2 vinete
  • 1-2 cepe
  • 2 ardei gras/capia
  • 1/2 kg rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • foi de dafin
  • o legatura de patrunjel
Curatam de coaja (total sau partial) vinetele si dovlecelul, le tocam cuburi de 1.5-2 cm, le dam cu sare si le lasam in sita la scurs o ora.
Curatam si tocam ceapa si o punem la calit in cateva linguri de ulei si putina apa (eu asa procedez la orice reteta care necesita ceapa, nu o prajesc in ulei), o lasam putin, apoi adaugam si ardeii tocati.
Cand s-au patruns, adaugam vinetele si dovlecelul spalate in prealabil, amestecand sa nu se prinda.
Legumele isi lasa destul suc, asa ca nu mai e nevoie de apa, eu am pus jumatate de pahar si nu ar fi trebuit, pentru ca se patrund repede, nu le-am putut fierbe prea mult.
Lasam si vinetele si dovlecelul cateva minute la calit, apoi punem rosiile curatate de coaja si taiate bucatele mici, foile de dafin, sare si, daca doriti, piper.
Lasam la foc mic pana se patrund bine toate legumele, iar la final adaugam usturoiul si patrunjelul tocate marunt.
Oprim focul, punem capacul si lasam jumatate de ora, sa se imprieteneasca toate aromele.
Este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru zilele de post si nu numai.
Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu